Блискавковий понеділок у Тернополі (фото)

12 Липня 2017 16:03
 У понеділок 11 липня, Тернопіль мав змогу спостерігати справжнє природнє шоу.  Сеанси активних блискавок  хоч були  нетривалими, але повторювалися кілька разів впродовж дня та залишили по собі пам’ятні знаки.

Під час грози  близько 16:20  блискавка влучила в дерево у   дворі перинатального центру на вул. Замковій.

Фото: Наталя Червак

“Верхівку дерева наче серпом зрізало”, – каже тернополянка Наталя Червак, яка за всім спостеріігала з вікна лікарняної палати:  – Я вперше таке бачила. Майже на другій хвилині сильного вітру й дощу в ялину навпроти нашої палати влучила блискавка. Ми саме дивилися у вікно. Гриміло вже кілька хвилин, блискало. Все сталося дуже швидко – ялинка впала, наче зрізана. На щастя, не постраждав ніхто. Лив дощ і тому людей в дворі не було. І добре, що там не стояло ніяке авто. Після зливи зламану верхівку прибрали”.

Мешканці вулиці Веселої побачили кульову блискавку. Рідкісне атмосферне явище десь біля одинадцятої вечора спостерігали та чули мешканці, які живуть поблизу вулиці Веселої, що біля Старого Парку. 

Фото з мережі інтернет

Яскрава  куля була містично красива, її вміст ніби переливався в межах утворення. Куля пропливла вверх над дротами і тоді пролунав гучний вибух, який супроводжувався яскравим спалахом, таким, як і при ударі блискавки.

Спостерігав блискавку тринадцятирічний хлопець через вікно. Він о писує вибух так: ” Спочатку куля пливла вдовж вулиці, потім стрімко піднялась, тоді навколо неї спочатку виникло ніби німб, потім куля заповнила цей простір та вибухнула”.

Після вибуху відразу почався дощ.

Сторінки тернополян у соцмережах теж поповнилися знімками шоу блискавок.

Фото: Ваня Дідич

Фото: Олег Мудрий